Galleries

T.E.H.D.A.S. vuosikokous 6.12.2015


suu

Hjellou kaikki! T.E.H.D.A.S. kutsuu sinut!

Sunnuntaina 6.12.2015 klo 12.00 T.E.H.D.A.S. kokous Radioasemalla, Pori! 

Uusi Hallitus, tulevaisuus jajajajaja. Nähdään siellä 😉

Lisää info pian foorumissa. tehdasry.fi

PERFO! Duet/Duel


12038118_1658731221008817_1605872610069001725_n

—Scroll down for English text—
—Skrolla nedåt för information på svenska.—

PERFO!
Duet/Duel
Elävän taiteen tapahtuma

9.10. klo 19.00 alkaen
Mad House, Kaasuntehtaankatu 1, Tiivistämö, rakennus 5, Helsinki

Vapaa sisäänpääsy

Duet: A pair or couple , especially one that is harmonious or elegant.
Duel: Any struggle between two contending persons, groups or ideas .

Duet/Duel on Perfo!-tapahtumien vuoden 2015 viimeinen tapahtumapari. Se esittelee, mitäpä muutakaan, kuin taiteilijoita jotka työskentelevät pareina. Iltojen performanssiannista vastaavat Dialogist-Kantor (BE), Linda Granfors ja Aura Hakuri sekä Katri Kainulainen ja Maximilian Latva. Kuolema-Duo tuo tapahtumiin oman musiikillisen panoksensa.

Kaikkien heidän työskentelyssään näkyy sekä jännite että vahva side joka syntyy kahden ihmisen välille kun he työskentelevät luovan työn äärellä. Tuo jännite voi olla rankka ja /tai palkitseva mutta yhdentekevä se ei ole.

Jotta dualismi ei jäisi vain tähän Duet/Duel tapahtuma toteutetaan myös kahdella paikkakunnalla, Helsingissä ja Tampereella. Tapahtuma rantautuu Helsinkiin Mad Housen tiloihin perjantaina 9.10.2015 alkaen klo 19. Tampereella taas Ravintola Telakka ottaa tapahtuman syleilyynsä tiistaina 13.10. alkaen klo 19. Molempiin paikkoihin on vapaa sisäänpääsy.

Dialogist Kantor (BE)
Dialogist-Kantor on toiminut vuodesta 1992 ja se koostuu taiteilijaparista Toni Geirlandt ja Carlos Montalvo. He asuvat ja työskentelevät Belgiassa Brusselissä.

Heidän työskentelynsä pitää sisällään duopohjaisia aloitteita/projekteja mukaan lukien väliaikaisia epäkaupallisia taiteilijalähtöisiä tiloja ( kuten Eva Malibran, Bureau du Port, Fumoir ), tapaamismatkoja (Laboratoire Patacycliste, Pistologie), avoimia puhetilaisuuksia (kuten Post-digestive Tribune, a Poor sunday with..) , grafiikan vedoksia, julkaisuja (En Fanfare!, Freewheel) ja muita monialaisia projekteja.

He myös osallistuvat ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin sekä performansseihin ja ovat mieltyneet yhteistyötuotantoihin, tee-se-itse-asenteeseeen ja slapstick-suuntautuneisiin interventiohin.

He ovat osa Buktapaktop pseudokollektiivin avoimen ohjelman toimintaa.

http://patacycliste.org/

Linda Granfors ja Aura Hakuri
Olemme Linda ja Aura, kahden taiteilijan muodostama taiteilijaryhmä. Vuodesta 2001 saakka olemme työskennelleet yhdessä.

Viisi sanaa jotka kuvaavat meitä: leikki, luottamus, heittäytyminen, kohtaaminen ja kolmas silmä.

Tämän hetkinen suosikkielokuvamme on Niittymarien taivaalliset vaimot (Aleksei Fedortshenko 2012).

Katri Kainulainen ja Maximilian Latva
Elikkäs ollaan tämmönen ihan tavallinen Suomalainen ihan ok näköinen paris kunta. Etsitään jotain rehellistä huumorin tajuista (mutta, ei liian huumorin tajuista

Kuolema-Duo
Kuolema-Duo kuljettaa kuulijan halki murheen mutaisten peltojen stemmalaulun suksilla. Tamperelais-Turkulainen duo ammentaa narisevista lattialankuista, savupirtin pimeästä ja hellii kuolema-aiheisilla kappaleilla sisälläsi asuvaa körttiä.

soundcloud.com/kuolema-duo

PERFO! on luotu sopivaksi sekoitukseksi performanssia, musiikkia, miljöötä ja rentoa ilmapiiriä. Tarkoitus ei ole säikytellä yleisöä korkeakulttuurisuuden tai kokeellisen taiteen määreillä vaan enemmänkin vietellä mukaan kokemaan jotakin innostavaa vapaamuotoisuuden ilmapiirissä.

PERFO!-tapahtumissa teokset ja ihmiset tulevat ensin ja määreet vasta jälkikäteen.

Avaruusromua


11922956_960993300610094_8084962536726716631_o

Yhteistyössä PLUGI & TEHDAS

Huomioikaa PAKOLLINEN ilmoittautuminen:
plugintehdas@gmail.com
Paluupostilla saat sijainnin yms. tiedot tapahtumasta!

Ulkona on kaksi erillistä “tilaa”.
Toisessa on tuoleja ja keskustelukin on sallittua.
Hieman syvemmällä metsässä sijaitsee toinen “tila”, joka pyhitetty musiikin kuuntelulle.
Suositeltava varustus on makuualusta ja makuupussi.

Siirrymme sisätiloihin kuuntelemaan levyambienttia, jos tilanne/sää sitä vaatii…

Kaikissa tiloissa kuullaan Avaruusromua lähetyksiä.

Sisäklosetti on käytössä.

Tapahtuma on maksuton

Tsekkaa myös lauantain tapahtuma
https://www.facebook.com/events/1684924575064183/1695261600697147/]

Perfo! Strong Women in Performance Art


https://www.youtube.com/watch?v=tZGwrG7RRIk

Tämän kertainen PERFO! performanssitaidetapahtuma keskittyy naistaiteilijoihin teemalla Strong Women in Performance Art. Ohjelmassa on neljä performanssia ja illan päätteeksi esiintyy kolmen naisen muodostama yhtye.

Performanssin parissa työskentelevät naiset kuulevat usein olevansa vahvoja. Mitä tämä vahvuus tarkoittaa? Onko se jokin elementti työskentelyssä tai onko se jonkinlaista sietokykyä? Onko se kykyä nousta konventioiden yläpuolelle tai katsoa asioita uudesta näkökulmasta? Onko se agressiivista uhmaa valtarakenteiden edessä, kiukkua joka auttaa jaksamaan? Vai onko naisten vahvuus sittenkään niin poikkeavaa miesten vahvuudesta? Illan aikan esiintyvät taiteilijat vastaavat näihin kysymyksiin työskentelyssään.

PERFO!-performanssiklubi on luotu sopivaksi sekoitukseksi taidetta, musiikkia, miljöötä ja rentoa ilmapiiriä, jotta uuteen tutustumisen kynnys olisi mahdollisimman matalana. Tarkoitus ei ole säikytellä yleisöä korkeakulttuurisuuden tai kokeellisen taiteen määreillä vaan enemmänkin vietellä mukaan kokeilemaan jotain uutta vapaamuotoisuuden ilmapiirissä. PERFO!-klubilla teokset ja ihmiset tulevat ensin ja määreet vasta jälkikäteen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumaa voi seurata reaaliajassa netin välityksellä osoitteessa:www.tehdasry.fi

Kiitämme Taiteen edistämiskeskuksen keskusrahastoa ja Tampereen kaupunkia tapahtuman tukemisesta.

Illan esiintyjät:

Helinä Hukkataival
Helinä Hukkataival aloitti virallisesti performanssitaiteilijana kesäkuussa 1990.
Hän epäröi asiaa ja mietti, mutta päätti kuitenkin tehdä performansseja viikon ajan Helsingissä, Kioskigallerian ikkunassa ajatellen, että ei sitten myöhemmin tarvitse katua ainakaan yrityksen puutetta. Eikä ole ollut aihetta katua.
Hän uskoo edelleen, että personal is political = henkilökohtainen on yhteistä.

Helinä Hukkataival on kansainvälisesti aktiivinen suomalainen performanssitaiteilija. Vuonna 2015 hän esiintyy Suomen lisäksi Portugalissa, Italiassa ja Puolassa. Elokuussa häneltä avautuu retrospektiivinen näyttely Galleria Jangvassa Helsingissä. PERFO!ssa hän esittää teoksensa Punaisia ja mustia viestejä / Red and Black Messages

www.hukkataival.weebly.com
www.hukkataival.fi

Sinéad O’Donnell (Pohjois-Irlanti)
Sinéad O’Donnell on työskennellyt performanssien, installaatioiden sekä paikka- ja aikasidonnaisten teosten parissa viimeiset kaksikymmentä vuotta. Hänen teoksensa tutkivat, usein hänen oman kehonsa kautta, identiteettiä ja sekä kulttuurillisia että hänen henkilökohtaisia rajoja ja rajoituksia. Eri toten häntä kiinnostaa se miten naisia rajataan ja rajoitetaan. Hänen teoksensa sisältävät voimakkaita tunteita ja reaktioita, mutta hän tietoisesti välttelee sensaation hakuista kehon käsittelytapaa.

Hänen viimeisimpiään teoksiaan on ollut esillä muun muassa Iso-Britanniassa (Art of the Lived Experiment, Bluecoat, Liverpool sekä Southbank Centre, London), Taiwanissa (Voices Travel, Kaohsiung Museum of Fine Arts), Thaimaassa (Asiatopia, Bangkok Arts & Cultural Centre, Kroatiassa (Museum of Contemporary Art, Zagreb) ja Pohjois-Irlannissa (Golden Thread Gallery, Belfast).

http://www.sineadodonnell.com/

BilleNeeve (Viro)
BilleNeeve on virolainen taiteilija joka maanviljelijä perheen kasvattina kokee suurta yhteyttä eläimiin. Kanat ovat olleet suuri osa hänen aikaisempaa työskentelyään. BilleNeeven lähestymistapa performanssityöskentelyyn on ennen kaikkea holistinen. Joka päivä hän luo itseään. Joinakin päivinä enemmän, joinakin vain hieman. Hän on itsessään talvista taidetta ja koko hänen elämänsä performanssia. Jotakin niin uutta ja nykyaikaista, että ainoastaan tämä kauhea aika mahdollistaa sen. Hän kannattaa slogania kaikki ja ei mitään.

BilleNeeven elämä ja työskentely rytmittyy värien mukaan. Tällä hetkellä hän elää vaaleaa, lähes läpinäkyvää kautta johon hänen valkoinen kautensa päättyi. Edellisessä taideprojektissaan hän yritti tuhota ”sisäisen kanansa”. Nyt hän on hyväksynyt tuon eläimellisen puolen olemassaolon osana häntä itseään. Kaikki eri puolet ovat yhtä!

Nastja Säde Rönkkö
Nastja Säde Rönkkö työskentelee pääasiassa performanssitaiteen parissa. Ihmisen subjektiviteetin ambivalentti rakenne ja sen tutkiminen on keskeisessä asemassa Rönkön teoksissa. Hänen teokset käsittelevät sosiaalisia suhteita ja ihmisyyden perusteita: läheisyyttä, läsnäoloa ja rakkautta, sekä niiden rakennetta ja merkitystä. Perfoon Rönkkö toteuttaa teoksen, take this cold winter away.

Nastja Säde Rönkkö (1985) on valmistunut Taiteen Maisteriksi Slade School of Fine Artsista, Lontoosta vuonna 2011. Rönkkö toimii aktiivisesti taiteilijana ja hänen teoksia on nähty lukuisilla festivaaleilla ja näyttelyissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Viimeaikaisiin performansseihin kuuluu #FOLLOWMYHEART, SXSW 2015, Austin, Texas, USA (2015), Metamarathon, Stedelijk Museum, Amsterdam, Hollanti (2014) ja Touch, EMMA Espoon Modernin Taiteen Museo, Espoo (2014).

www.nastjaronkko.com

XES
Tämä tamperelainen trio nostaa ilmauksen “tunteella vetäminen” täysin uusiin sfääreihin. Saksofonista, rummuista ja kitarasta koostuva kokoonpano tykittää kuulijan viidakosta Venukseen ja takaisin nopeammin, kuin Bootsy Collins ehtii sanoa “always play on one”. Tähtilasit päähän ja lanteet pumppaamaan!

https://www.facebook.com/xestacy
https://www.youtube.com/watch?v=zt-aMuUZlmg
https://www.youtube.com/watch?v=Fo7aTLQ-TU8

————————–—————–

This time Perfo! Performance art event focuses on female performers with the theme Strong Women in Performance Art. In the program there are four performances and the evening is finished by a band of three women.
Women that work with performance art often hear themselves depicted as being strong. What does this in fact mean? Is it some kind of quality in their work or is it some kind of resistance? Is it an ability to rise above conventions or look at world from a new perspective? Is it aggressive defiance that gives you strength to go on? Or is female strength in the end any different from male strength? Performers of the event answer these questions in their work.

PERFO!-club has been created as a balanced mixture of art, music, architecture and relaxed ambiance. It doesn’t want to scare the audience with contemporary or experimental art terms but to seduce the audience to try out something new in an informal atmosphere. The venue is Telakka in the center of Tampere. In PERFO!-klub the art and people come first and definitions afterwards. There is no entry fee to the event.

You can fllow the event in real time in internet at www.tehdasry.fi

We thank Art Promotion Center of Finland and Tampere for supporting the event.

The performers of the event are:

Helinä Hukkataival
Officially Helinä Hukkataival started her performance career in June of 1990.
She hesitated and thought about it but decided to do a performance in Helsinki, the window of Kioskigalleria, thinking that she didn’t want to regret lack of trying afterwards. There has been no reason to regret.
She still believes that personal is political.

Helinä Hukkataival is making art actively both in Finland and abroad. In 2015, besides Finland, she will perform in Portugal, Italy and Poland. In August of 2015 a extensive retrospective of her work will open in Galleria Jangvassa Helsinki. In PERFO! She will present her piece Red and Black Messages

www.hukkataival.weebly.com
www.hukkataival.fi
Sinéad O’Donnell (Pohjois-Irlanti)

Sinéad O’Donnell has worked in performance, installation, site and time‐based art for the past 20 years. Her work explores identity, borders and barriers and she often uses her body to investigate both her own and cultural boundaries, particularly in relation to the restrictions placed on women. Despite deliberately avoiding the sensationalism of the body, her works often promote strong reactions and emotions.

Recent work has been presented at Art of the Lived Experiment, Bluecoat, Liverpool, UK, Voices Travel, Kaohsiung Museum of Fine Arts, Taiwan (2014), Asiatopia, Bangkok Arts & Cultural Centre, Thailand (2013), Museum of Contemporary Art, Zagreb, Croatia, (2013), Golden Thread Gallery, Belfast, Northern Ireland, (2012), Southbank Centre, London (2012).

http://www.sineadodonnell.com/

BilleNeeve (Viro)

BilleNeeve is an Estonian artist that as somebody who grew up in a farm feels strong connection to animals. Chickens have played a strong part in her previous work. BilleNeeves approach to performance art is holistic. Every day she creates herself. Somedays more and some days less. She is herself is winterly art and her life is performance. She is something new and modern that can only take place in this terrible era. She stands for the slogan all and nothing.

BilleNeeve’s life and work divides in different periods by colour. At the moment she is in light coloured, almost opaque era where she her white period ended. In her last art project she tried to destroy her inner chicken. Now she has embraced the existence of her animal side as part of herself. All different parts are one!

Nastja Säde Rönkkö

Nastja Säde Rönkkö creates projects that explore presence, intimacy and affect across human interactions and social rituals, from the everyday to the profound. Performance, video, music, the Internet and various social interventions are used as an extension or outcome of the projects. For Perfo!-club she will realise a new piece, take this cold winter away.

Nastja Säde Rönkkö (b. 1985, Helsinki, Finland) is an artist based in Helsinki, Finland and London, UK. She graduated with MFA Fine Art from Slade School of Art in 2011. She has been exhibiting and performing internationally since 2005. Recent performances include #FOLLOWMYHEART, SXSW15, Austin, Texas, USA, #Metamarathon, Stedelijk Museum, Amsterdam and Touch, EMMA Museum of Modern Art, Espoo, Finland (2014).

www.nastjaronkko.com

XES
This trio from Tampere takes the expression ‘with feeling’ to another level. This assembly consisting of saxophone, drums and guitar takes the listener from jungle to Venus and back faster than Bootsy Collins can say “always play on one”. Put your stargaze glasses on and shake your hips!

https://www.facebook.com/xestacy
https://www.youtube.com/watch?v=zt-aMuUZlmg
https://www.youtube.com/watch?v=Fo7aTLQ-TU8

Follow by Email
YouTube
Instagram