NEWS

Betonikesä 2019

Kesällä 2019 radioasema tekee T.E.H.D.A.S. Ry:n kolmas kesänäyttelyn, Betonikesä. Betonikesä käsittelee betonin merkitystä ja kulttuurihistoriaa. Veistospuistoon sijoittuvien teosten rinnalla aihetta lähestytään myös muiden materiaalien ja välineiden avulla. Radioaseman projektitilaan rakentuva osuus purkaa osaltaan betonilähiöihin liittyviä myyttejä tuoden mukaan kaupunkisuunnittelun ja yleisemmin urbanisaation asumiselle asettamien haasteiden tutkimuksellisia ulottuvuuksia. Betonikesä alkaa jo huhtikuussa Sampolan ostoskeskuksessa jossa näyttelyprojektit ja seminaarin toteutuvat. Kesäkuun lopussa varsinainen näyttely levittäytyy Radioaseman projektitiloihin ja veistospuistoon.

Enter Betonikesä

Betoniseminaari, 27.4.2019, klo 10 – Tervetuloa!

Betoniseminaari, 27.4.2019, klo 10 – Tervetuloa!

… Ja me olemme betonia, se tekee meistä tällaisia.

Taiteilijakollektiivi ja -yhdistys T.E.H.D.A.S. Toteuttaa järjestyksessä kolmannen kesänäyttelyn, Betonikesä, Koivistonluodon ulkopuiston alueella sijaitsevalla T.E.H.D.A.S. Radioasemalla ja Veistospuistossa kesällä 2019. Betonikesä tarkastelee betonin kulttuurihistoriaa, betonilähiöihin liittyviä myyttejä sekä betonin materiaalisia ja käsitteellisiä ulottuvuuksia.

Kivenheiton päässä Radioasemalta sijaitseva Sampolan kerrostalolähiö Porissa ja sen kesäkuussa purettava liikekeskus toimivat kevään ajan näyttämönä toiminnalle joka tuottaa betonitietoa. Betonilaboratoriossa kokeelliset prosessit avautuvat paikallisyhteisöille. Toukokuussa järjestettävä seminaari tuo yhteen taiteen ja kaupunkitutkimuksen. Avoin keskustelutilaisuus tarjoaa mahdollisuuden tutustua projektiin ja kommentoida käynnissä olevia prosesseja. Uusia pannaan alulle.

Liikekeskus kokee metamorfoosin avoimeksi kulttuuritilaksi ja saa arvoisensa hyvästit. Sen raunioista rakentuu uusi alku. Betonin toinen tuleminen.

Betoniseminaari