Veistospuisto on vuonna 2011 aloitettu, jatkuva projekti jota T.E.H.D.A.S. kehittää yhteistyössä Porin kaupungin, alueen muiden kulttuuritoimijoiden sekä paikallisyhteisöjen kanssa. Koiviston ulkoilupuisto, josta Veistospuisto kattaa osan, ympäröi alunperin vuoden 1940 Helsingin kesäolympialaisia varten rakennettua lyhytaaltoasemaa, joka kuitenkin vihittiin käyttöön vasta toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1948. T.E.H.D.A.S. ry:n käytössä olevat aseman tilat ja sitä ympäröivä puisto tarjoavat hyvät mahdollisuudet kehittää kestävää ja helposti lähestyttävää kulttuuritarjontaa myös kaupunkikeskustan ulkopuolella.
Teokset
Ilmari Säävälä, Guns Of Orivesi, kierrätysmateriaali 2024
On rikkiammutuista katulampuista enimmäkseen koostuva teos.
Teoksen materiaalit löytyivät koiranulkoilutusreissulla, radanvarresta, läheltä Oriveden vanhaa juna-asemaa. Kaupungin työntekijöiden ottaessa alas rikkoutuneita valaisimia, pyysin yhtä itselleni, mutta he kysyivätkin osoitettani ja toivat pian mukanaan kokonaisen nipun. Koska teos on paremminkin veistos kuin valoteos, siihen ei tule sähköä. Pienet reiät ovat luultavasti ilmakiväärillä ammuttuja… Teos on siis jo valmiiksi vandalisoitu ja omistettu pikkupojille, jotka toimivat kuin tuhoava luonnonvoima!
Kesätaiteilija Hanna Marno, 2024
T.E.H.D.A.S. Veistospuistoon toteutettu teos pohtii taiteilijaidentiteettiä ja yhteisöllisyyttä. Tulevat ja menevät -teos on inspiroitunut Ranskan Lascaux’n luolamaalauksista.
Mikko Ängeslevä, Kaksoset, 2023
Teoksen lähtökohta voi olla materiaalinen, mutta työprosessin edetessä teos paljastaa syvemmän olemuksensa. Teoksen ’’Kaksoset’’ alkusykäys löytyy sen muodostavasta materiaalista, eli salibandy/sähly/säbä –palloista. Reikäiset, kestävät ja kevyet pallot ovat erinomaisen tuntuinen rakennusmateriaali. Teos koostuu yhtäältä käytetyistä ja uusista palloista. Kierrätysmuovin käyttäminen taiteessa on luontevaa sen ekologisen, muun temaattisen sisällön ja paljouden vuoksi. Jätän mielelläni avoimuutta veistoksen tulkintaan. Aikaisemmissa teoksissa olen käsitellyt elämän kiertokulkua, sekä toisaalta hieman dystooppistakin näkymää muovin valtaamasta tulevaisuudesta.
Mikko Ängeslevä (s.1982) on Kankaanpään taidekoulusta valmistunut kuvanveistäjä ja taidemaalari, joka opiskelee tällä hetkellä Kuvataideakatemian maisteriohjelmassa. Julkista taiteellista toimintaa on ollut vuodesta 1999 lähtien kotimaan ohella Ranskassa, Portugalissa, Ruotsissa, Virossa, Ghanassa ja Latviassa.
’’Omassa työskentelyssä on kyse tekemisestä, ajattelusta, tutkimisesta, uuden synnyttämisestä, vanhan säilyttämisestä ja niiden kautta oppimisesta. Kun taide tapahtuu kaikki on hyvin, tai ainakin paremmin.’’