Retrotopia – Kesänäyttely 2020

Retrotopia – Kesänäyttely 2020

Retrotopia – Kesänäyttely 2020

T.E.H.D.A.S. järjestää 2020 neljännen vuosittaisen kesänäyttelyn. Tällä kertaa näyttelyn teemana on retrotopia. Sosiologi ja yhteiskunnallinen ajattelija Zygmunt Bauman (1925 – 2017) käyttää käsitettä kuvaamaan tulevaisuudenuskonsa nostalgialla korvannutta nyky-yhteiskuntaa. T.E.H.D.A.S. kollektiivin käsittelyssä retrotopia taipuu lähtökohtiaan joustavammin taiteellisen työskentelyn kehykseksi. Retrotopiaa voi löytää niin Brexitistä kuin kaupunkiviljelystä. Suhdetta käsitteeseen ei rakenneta akselilla negatiivinen-positiivinen, vaan taiteen keinoin havainnoidaan ilmiöitä ja kehityskulkuja, joissa on retrotooppisia piirteitä. Kuvitellut tulevaisuudet, mahdollisuus fantasioida toisenlaisista maailmoista, ovat yhteiskunnallisen kehityksen elinehto.

Kesänäyttelykonsepti rakentuu Radioaseman projektitilaan toteutettavasta näyttelystä ja
Veistospuistoon tuotettavista uusista teoksista.

Näyttely avoinna 1.8.-5.9.2020
ke-su 12:00-18:00
Avajaiset 31.7.2020 klo 18

Etsi Radioasemalla kuvia,teoksia, julisteita ja katso niitä Appsin kautta…ehkä löydät jotain uutta 😉

Näyttelyä tukee:

Follow by Email
YouTube
Instagram