Heritage-verkkojulkaisu

Heritage-verkkojulkaisu

Porin taidemuseon kanssa vuonna 2013 aloitettu performanssitaiteen arkistointiprojekti on saavuttanut yhden välietapin, kun siitä kertova artikkeli on päässyt Heritage-verkkojulkaisuun.

T.E.H.D.A.S. kiittää Anni Saistoa (Porin taidemuseo) kovasta työstä. LOVE!

Heritage-verkkojulkaisu:

https://www.mdpi.com/2571-9408/2/1/64?fbclid=IwAR1RzYHBUodgQir34ptA_zjGTHxr0N9DLqpFFAdGhjo9NSZhXrCUCLPndag

T.E.H.D.A.S. D-ARK arkisto:

T.E.H.D.A.S. ry:n kymmenvuotisen taipaleen aikana kertynyttä dokumentaatiomateriaalia on koottu digitaaliseen arkistoon järjestelmällisesti loppuvuodesta 2012 alkaen. Arkisto kattaa kymmeniä tunteja videodokumentaatiota kotimaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden performansseista mm. Perf -festivaalilta ja Perfo -klubilta, vuosilta 2005–2018. D-arkin päämäärä on säilyttää esitykset ja niihin liittyvät metatiedot mahdollisimman laadukkaasti. Tehtaan arkistoa on kehitetty yhteistyössä Porin taidemuseon kanssa: tavoitteena on yhteensopivuus Kansallisen Digitaalisen Kirjaston pitkäaikaissäilytysjärjestelmän kanssa, jotta materiaali säilyisi tulevaisuuteen. Tekijänoikeuskysymyksiä on ratkaistu tavoitteena tukea taiteilijoiden oikeuksia omiin teoksiinsa mahdollistaen samalla saavutettavuuden esimerkiksi tutkimus- ja opetuskäyttöön. Metatietojen keruuta varten on kehitetty oma työkalunsa, D-ark -tietokanta.

http://www.tehdasry.fi/dark/

Follow by Email
YouTube
Instagram