ABYSS – Sirpaleita syvyydessä IV-V / ABYSS – Splinters in the depths IV-V

ABYSS – Sirpaleita syvyydessä IV-V / ABYSS – Splinters in the depths IV-V

abyss

Elävää taidetta ja elävää ääntä Porin lyhytaaltoasemalla perjantaina 20.5.2016. KLO 18-23 ja Porin taidemuseossa osana museoiden yötä lauantaina 21.5.2016. KLO 19-22
Tapahtumiin vapaa pääsy!

Live Performance & Sound at Porin Lyhytaaltoasema 20.5.2016. 18-23 and Pori Art Museum 21.5.2016. 19-22.
Free Entry!!!

Tapahtumat ovat osa viiden tapahtuman ABYSS/KUILU- sarjaa, jotka toteutuvat 13. – 21.5.2016 Kiasma Teatterissa ja Kaapelitehtaalla Helsingissä, Telakalla Tampereella, sekä taidemuseossa ja lyhytaaltoasemalla Porissa. Järjestäjinä toimivat T.E.H.D.A.S. , Perfo! ja Là-Bas. Tapahtuma on myös jatkumoa vuosina 2005-15 Porissa järjestetylle kansainväliselle PERF –performanssitaiteen festivaalille.

Lauantaina klo 12–15 keskustelutilaisuus Porin taidemuseon luentosalissa, 2. krs *Keskustelijoina esitystaiteen läänintaiteilija Marika Räty, mediataiteilija ja AV-arkin hallituksen puheenjohtaja Vesa Vehviläinen, T.E.H.D.A.S. ry:n arkistovastaava Juha Mehtäläinen ja Porin taidemuseon intendentti Anni Saisto. Kysymyksiä esittää taiteilija Jenni Luhta.
http://kutsuvieras.blogspot.fi/.

Esiintyjät/Performers:

Porin lyhytaaltoasemalla (Radioasemantie 1) perjantaina 20.5.2016. KLO 18 – 23: Anna Kalwajtys, Antti Tolvi, Dominik Lipp, Harhama, Johannes Klaus Koskinen, Juha-Matti Rautiainen, Lauri Luhta, Pink Twins, Salla Valle

Porin taidemuseo (Eteläranta) lauantaina 21.5.2016. KLO 19-22: Janne Rahkila, Kaisa Luukkonen, Marko Timlin, Sami Vehmersuo

”KUILU on yhtä kuin merkin, merkitsijän ja merkityn välisten suhteiden katkeminen; se, ettei ilmiasujen takana ole mitään; että post-subjektit leijuvat onnellisina (huom!) vapaasti vailla mitään minne kiinnittyä; että kommunikaation ekstaasi kiihtyy; että samalla sosiaalinen media tekee lopun sosiaalisuudesta; että taide tahtoo jatkuvasti mitätöidä itsensä; että samaan aikaan virtuaalinen talous uhkaa romahtaa reaaliseen; että lisäksi nyt koko ajan konkreettisesti miljoonat ja taas miljoonat ihmiset revitään juuriltaan niin kuin nykyinen pakolaiskriisi vain tekee näkyväksi. Nyt vaaditaan kirkasta ajattelua, joka tajuaa kuilun olemassaolon, mutta myös sen, ettei kuilussa-oleminen ole minkään historiallisen vaiheen kohtalo vaan harha, jonka tuolle puolen voi koska tahansa astua.”

Anna Kalwajtys : http://www.la-bas.fi/kalwajtys.html

Antti Tolvi: www.anttitolvi.com

Harhama: http://www.la-bas.fi/harhama.html

Juha-Matti Rautiainen plays ambient music live with bass guitar. All the sounds heard in his performance have been produced entirely with bass guitar without any computers. The music is minimalistic, organic and it focuses on textures and moods instead of traditional musical elements. Norwegian based UAE records will release his debut album ”The Endless Now – Music for Stagnation” in the end of the year 2016.
www.soundcloud.com/mr_randomizer
www.facebook.com/mr.randomizer

Pink Twins: http://pinktwins.com/

Salla Valle: http://www.la-bas.fi/valle.html

Janne Rahkila: Born 1979 in Oulu, Finland. Lives and avoids working in Tampere at the moment. Has made performances from the beginning of this millennium. Organizes happenings and festivals concentrating on performance and live art (PERFO!, Perf-festivals and such…)

Kaisa Luukkonen: In Kaisa Luukkonens performance art work autobiographical elements meets the fabelian female archetypes. She uses her own uncorrected and flawed body and lets it reach to in to the realm of fairy tale reality bypassing different standards. To Kaisa Luukkonen performance art is an art form of middle distance. It is an art form that asks us how we deal with those that surround us but who we do not know. It is an art form that at it’s best forms a village or at least a group for its duration.”

Marko Timlin: http://www.la-bas.fi/timlin.html

Sami Vehmersuo: http://www.la-bas.fi/vermersuo.html

Follow by Email
YouTube
Instagram