Lopettajaiset/Finissage: 8.4.2017, klo 19.00 – 23.00

Ohjelmasta vastaa T.E.H.D.A.S. Physical Comedy Theater.

Physical Comedy Theater:
Pappan vanha Opel
&
Guest star:
Sarah Nawotka

Sarah Nawotka uses vocal improvisations, field recordings, and effect processing to create her sounds. She uses loop-based soundscaping as an immediate form of capturing a moment, layering it to evolve into something indistinguishable and transforming it into a tangible, topographical substance, while immortalizing the original ephemera with the hope of eventual decay. She has performed and recorded throughout the US and Europe with dancers, visual artists, performance artists, and filmmakers and released on Unknown Tone Records under the moniker, Dråsa.


[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=79dnCXtxGmI[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=tBfnMmZ1vGY[/embedyt]


Tiedote

 

Veistospuisto on vuonna 2012 aloitettu, jatkuva projekti jota T.E.H.D.A.S. Ry kehittää yhteistyössä Porin kaupungin, Porin taidemuseon ja alueella vaikuttavien kulttuuritoimijoiden kanssa. Puisto ympäröi alunperin vuoden 1940 Helsingin kesäolympialaisia varten rakennettua lyhytaaltoasemaa, joka kuitenkin vihittiin käyttöön vasta toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1948.

T.E.H.D.A.S. Veistospuisto haastaa julkisen veistotaiteen monumentaalisuuden, pysyvyyden ja samalla perinteisen käsityksen veistospuistoista. Puisto rakentuu samanaikaisissa ja päällekkäisissä prosesseissa, jotka tunnistavat nykytaiteen tapahtumallisuuden sekä aika- ja paikkasidonnaisuuden. Taideteoksen elinkaariajattelu palauttaa taideobjektit osaksi kiertotaloutta, jossa kokeminen ja jakaminen korvaavat omistamisen.

T.E.H.D.A.S. Summer of Live and Dead Art on kollektiivinen kokonaistaideteos, joka levittäytyy Radioaseman sisätiloihin ja Veistospuistoon. Teos on jatkoa vuonna 2014 Porin taidemuseossa järjestetylle Live and Dead Art -näyttelylle. Summer of Live and Dead Art pusertaa yhteen T.E.H.D.A.S. ry:n jäsentaiteilijoiden näkemykset mm. kesästä, mökeistä, kukkapenkeistä, metsistä ja punahilkoista. Ympäristö- ja mediataiteen kehyksissä hoippuva moniääninen prosessi jatkaa kasvun, kuoleman ja metamorfoosin teemojen pureskelua päätymättä yhteen lopulliseen muotoon.

Mutta metsän keskelle on ilmestynyt mökki.

T.E.H.D.A.S. ry on 2002 perustettu taiteilijalähtöinen organisaatio joka tuottaa tapahtumia ja näyttelyitä, toimii taiteilijaryhmänä, verkostona ja henkisenä tukena. Tai mitä ikinä tuleekaan mieleen.

 

In english

The sculpture park is an ongoing project that began in 2012. The park contains roughly 20 pieces from 10 different artists. The T.E.H.D.A.S. artist collective is collaborating with the city of Pori and Pori Art Museum to develop the shortwave radio station and the surrounding sculpture park for cultural purposes.

T.E.H.D.A.S. Summer of Live and Dead Art is an expansive collective art work, that spreads into the bowels of the radio station and the surrounding landscape of the sculpture park. The art piece is a continuation of the “Live And Dead Art” exhibition held at the Pori Art Museum in 2014. Summer of Live and Dead Art compresses and squeezes into focus the views of T.E.H.D.A.S. collective’s artists, whether they be on summer, cottages, flower benches or about forests and little red riding hoods. This multifaceted process, hobbling in the framework of environmental art and media art, continues exploring the themes of growth, death and metamorphosis. Chewing and digesting them without reaching a final definitive form.

However, a cottage has appeared in the woods.

T.E.H.D.A.S. ry is an artist-centric organization which produces events and exhibitions, works as an artist collective and a network & provides emotional support. Or does really anything and everything, maybe just for shits and giggles.


Aukioloajat/ Openin hours

08.07. – 16.07. klo 12 – 19

21.07. – 23.07. klo 12 – 19

28.07. – 30.07. klo 12 – 19

02.08. – 04.08. klo 12 – 19

Veistospuisto on aina auki! / Sculpturepark is always open!

Lopettajaiset 4.8. klo 19.00! / Closing ceremonies, finissage 4.8. at 19.00!Tarinat Pdf:nä suomeksi (click on the name):
(T.E.H.D.A.S. kesänäyttely prosessi)
Päiväkirja
Joukko
Seinät ympärillä
Retki

Pieni tarina

Se mökki on sellainen ihan pieni ja harmaa, siitä ei koskaan voisi uskoa, et se on jonkun koti. Siinä pihassa on kans pari sellaista vielä pienempää mökkiä, toinen on ainakin ulkovessa. Mummo jaksaa vielä jotenkin pitää sen mökin pihasta huolta, en kyllä tajua miten, kuin se on niin vanha. Siellä on aina ollut jotain kukkapenkkejä ja marjapensaita ja sen sellaista. Mut nyt kun mä tulin siihen pihaan niin näytti, et kaikki ei olisi ihan kunnossa.

Siinä seinustalla oli jotain taimia, mutta osa niistä oli tallottu ja variksenpelätin oli kumollaan maassa. Nyt mä aloin olla ihan tosissani huolissaan, tai peloissani. Mä otin mun puhelimen, et mä voisin soittaa jollekkin, mutta en mä oikeen edes tiennyt kenelle. Ovi oli kans raollaan ja mun sydän hakkasi ihan hulluna kun kurkistin siitä sisään. Aluksi mä en tietysti nähnyt mitään kun siellä oli niin hämärä ja mä vaan tärisin siinä ovella. Sitten mä kysyin, et onko se siellä ja vielä varmuuden vuoksi koputin ovenkarmiin. Ja mä en vieläkään nähnyt mitään ja tuntui et se kesti ihan tolkuttoman kauan, et ei kuulunut mitään vastausta. Sitten sieltä sen huoneen nurkasta, siinä mökissä on oikeastaan vaan se yksi huone, niin sieltä nurkasta kuului jotain rahinaa ja sellainen pitkä pihisevä huokaus. Ja sitten taas kesti, mutta lopulta se vastasi: ”Sinäkö se olet Hilkka, tule tähän likemmäksi mummia.”


Instagram feed


Linkit/Links

Facebook event: Paina tästä / Enter here

Instagram: Paina tästä / Enter here

Satakunnan Kansa, kulttuuri 15.6.2017: Paina tästä / Enter here


Medialle/Press (click on the name)

Tiedote

Kuva1

Kuva2


Radioasema map


 

Yhteistyö:

Porin puistotoimi

Porin kaupunki


Sponsorit:

Beerhunters