T.E.H.D.A.S. Radioasema ja Veistospuisto

T.E.H.D.A.S. ry keskittyy vahvasti Väinölän lyhytaaltoaseman toiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen. T.E.H.D.A.S. on vuodesta 2011 rakentanut veistospuistoa ja järjestänyt pienimuotoisia tapahtumia ja näyttelyitä Radioaseman alueella. Panostamme jatkuvasti voimakkaammin Radioaseman ympäristön potentiaaliin merkittäväksi alueelliseksi ja valtakunnalliseksi nykytaiteen tapahtuma- ja näyttelytilaksi sekä uuden ja kokeilevan, eri yhteisöjä yhdistävän, kulttuurikeskuksen tuotanto-alustaksi. Tämä antaa mahdollisuuden viedä eteenpäin ja syventää entisestään Radioaseman ja Veistospuiston taiteellisia sisältöjä, alueellista yhteisönäkökulmaa ja -yhteistyötä, muita yhteistyöverkostoja Satakunnassa, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti sekä työllistymis- ja rahoitusmahdollisuuksia nostaen näin toiminnan uudelle tasolle. Tiivistyvä yhteistyö Porin taidemuseon ja SAMKin kanssa tukee toiminnan ammattimaistumista.

 

Viime vuoden noin 3000 ihmisen kävijämäärä tapahtumissamme oli noin viisinkertainen edelliseen vuoteen verrattuna ja kesänäyttelyn ja tulevien tapahtumien kautta pyrimme kasvattamaan sitä entisestään.

 

Radioasema

 

Radioaseman teokset

 


RADIOASEMA – SIJAINTI

 


 

RADIOASEMA – VARAUKSET

 


HISTORIA

10.03.1950 –  Porin lyhytaaltoaseman toimintaa

Porin lyhytaaltoasema rakennettiin vuoden 1940 olympiakisoja varten. Olympiahanke jäi sodan jalkoihin, mutta asema vihittiin käyttöön 1948. Sen kautta kuuluivat radiolähetykset Amerikkaankin asti. Tehokkuudesta saivat osansa myös aseman lähiseudun asukkaat, jotka kertoivat kuulleensa lähetyksiä myös uunin ja jääkaapin kautta.

Elävä arkisto:

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/porin_lyhytaaltoasema_valitti_ohjelmat_maailmalle_seka_porilaisten_uuneihin_94229.html#media=94180