T.E.H.D.A.S.

Taide Eheyttää Harmonisoi Dada Anarkiaa Suomeen
“Performanssi-sana yleistyi Suomessa 1980-luvulla, jolloin se korvasi aikaisemmin käytetyn happeningin. Performanssi on sekä taiteenala että eräs esityskeino, kuten videotaide tai installaatio. Performanssilla voidaan viitata myös mihin tahansa esitykseen.”

 ABYSS -Just Below THE Surface

 

Elävää taidetta ja ääntä Porin lyhytaaltoasemalla Perjantaina 20.5.2016.Tapahtuma on osa viiden tapahtuman ABYSS/KUILU- sarjaa, jotka toteutuvat 13. – 21.5.2016 Kiasma Teatterissa ja Kaapelitehtaalla Helsingissä, Telakalla Tampereella ja Porin taidemuseossa, sekä Porin lyhytaaltoasemalla.Järjestäjinä toimivat T.E.H.D.A.S. ja Là-Bas. Tapahtuma on myös jatkumoa vuosina 2005 – 2015 Porissa järjestetyille kansainvälisille PERF –festivaaleille.

 

KUILU on yhtä kuin merkin, merkitsijän ja merkityn välisten suhteiden
katkeminen; se, ettei ilmiasujen takana ole mitään; että
post-subjektit leijuvat onnellisina (huom!) vapaasti vailla mitään
minne kiinnittyä; että kommunikaation ekstaasi kiihtyy; että samalla
sosiaalinen media tekee lopun sosiaalisuudesta; että taide tahtoo
jatkuvasti mitätöidä itsensä; että samaan aikaan virtuaalinen talous
uhkaa romahtaa reaaliseen; että lisäksi nyt koko ajan konkreettisesti
miljoonat ja taas miljoonat ihmiset revitään juuriltaan niin kuin nykyinen 
pakolaiskriisi vain tekee näkyväksi. Nyt vaaditaan kirkasta ajattelua, joka tajuaa kuilun olemassaolon, mutta myös sen, ettei kuilussa-oleminen ole minkään historiallisen vaiheen kohtalo vaan harha, jonka tuolle puolen voi koska tahansa astua.”

Perfo klubi
 

PERFO!on suomalaista ja kansainvälistä performanssi- ja videotaidetta esittelevä klubi. PERFO! järjestetään Kulttuuritalo Telakalla Tampereella 4-5 kertaa vuodessa ja joitakin kertoja vaihtuvissa paikoissa. Ensimmäistä kertaa PERFO! oli tammikuussa 2007. Tapahtumassa tuodaan esille yhtäläisesti sekä vakiintuneita että uusia taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä.

PERFO!-illat ovat tiistaisin. Performanssien ja taidevideoiden pääasiallisena näyttämönä toimii Telakan toinen kerros. Klubi-illat päättää livemusiikki. Kesäaikaan esityksiä järjestetään myös Telakan ulkolavalla ja Tullintorilla.

Videot: T.E.H.D.A.S. arkistossa: D-ARK

Lue: Perfoilua Telakalla jo vuodesta 2007

Check: Perfo!Klubi Facebook

 

Perfo, 22.10.2014 – Kuvat

Live & Dead Art, T.E.H.D.A.S. – Taidemuseo, Pori


Perf festivaali

T.E.H.D.A.S ry:n toiminnan vuosittainen huippukohta on Perf-performanssitapahtuman järjestäminen. Perf-performanssifestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa galleria 3h+K:ssa 2005 vuonna.

Perf-tapahtuma on kansainvälinen performanssitapahtuma joka on kasvattanut itsestään valtakunnallisesti tunnetun festivaalin.

Videot: T.E.H.D.A.S. arkistossa: D-ARK

Mustekala blogista: VAARANTUNNE GALLERIASSA – PERF11-FESTIVAALI PORISSA

 

PERF15 – Kuvat

 

Porin lyhyaaltoasema, 15.5.2015.
T.E.H.D.A.S. –kollektiivin performanssi –ja esitystaiteeseen keskittynyt tapahtuma järjestetiin 2015 jo yhdettätoista kertaa. Porin kulttuurin superviikonloppua täydentävä kokonaisuus oli  toteutettu yhdessä helsinkiläisen Lá Bas –organisaation kanssa.