Tule ja tutustu kesäkuunaikana Radioasemalla.

T.E.H.D.A.S. collective

T.E.H.D.A.S. ry on toiminut vuodesta 2002 lähtien kuvataiteeseen ja nykytaiteeseen keskittyvänä yhdistyksenä sekä taiteilijaryhmänä.

Työskentelyprosessi korostaa sekä ryhmän anonyymiä luonnetta, että tukee yksilöitä kehittymään omassa taiteellisessa ilmaisussaan ryhmän sisällä ja sen osana.


Riikka Keränen

“Riikka Keränen on kuvataiteilija ja sekatyöläinen, joka asuu ja työskentelee Ristijärvellä, Kainuussa. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta vuonna   2010. Keräsen työskentely on paljolti leikkiä ja käsillään ajattelua, vuoropuhelua maailman materiaalikirjon kanssa. Työskentelynsä kautta hän pohtii ihmisen ja muiden eliöiden suhdetta aikaan ja ympäröivään maailmaan. ”  


Antti Turkko

Antti Turkko on kuvataiteen ja arkkitehtuurin alueilla toimiva taiteilija, joka on kiinnostunut muun muassa tavallisten tilojen outoudesta ja esillepanoon liittyvistä odotuksista. Hän työskentelee vaihtelevia tekniikoita käyttäen kuvan, tilan, tekstin ja äänen parissa, usein paikkasidonnaisesti ja tilan synnyttämien impulssien varassa.


Lora Dimova

rpt

Lora Dimova (s. 1981, Bulgaria) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija.

Hän hyödyntää veistoksia, installaatioita, valokuvausta, piirustusta, liikkuvaa kuvaa, ääntä ja performanssia sekä kirjoittamista rakentaessaan hienovaraisia todellisuuksia ja kokemuksia. Hän on kiinnostunut yhteyden luomisesta fyysisen ja transsendentin maailman välille.

Dimova on suorittanut posliini- ja lasitaiteen maisterin tutkinnon kotimaassaan Bulgariassa (National Academy of Art, 2007) sekä taiteen maisterin tutkinnon Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa (2015). Hänen töitään on ollut esillä nykytaiteen näyttelyissä, festivaaleilla ja biennaaleissa eri puolilla maailmaa, muun muassa Venäjällä (Moscow International Biennale for Young Art), Casablanca Biennalessa Marokossa ja World Ceramic Biennalessa Etelä-Koreassa. Vuonna 2009 Dimova sai nuorille taiteilijoille Bulgariassa jaettavan palkinnon.


Marja Patrikainen


Marja Patrikainen (s.1977 Jyväskylä) on Helsingissä asuva, Pusulassa työskentelevä kuvanveistäjä (Kuvataiteilija KuM). Hän maalaa tällä hetkellä reliefimäisiä maalauksia lateksi- ja spraymaalilla. Hän myös veistää käyttäen materiaalinaan puuta, terästä ja polyuretaania. Patrikaisen teokset ovat veistoksellisia maalauksia tai maalauksellisia veistoksia, joissa hän käsittelee valtaa, kuolemaa ja unia. Sekä tietenkin aina hevosia.


Heikki Takala

Heikki Takala on taidemaalariksi ja animaattoriksi valmistunut taiteilija. Hän asuu ja työskentelee Turussa. Viime aikoina työskentely on tapahtunut pääasiassa digitaalisia välineitä käyttäen ja niitä haltuun ottaen. Erityisen kiinnostuksen kohteena on proseduraaliset tavat tuottaa tekstuureja, sekä 3D-sisältöjä ja niiden hyödyntäminen omassa ilmaisussa.


Andris Maračkovskis

(1986)
Andris Maračkovskis artist, sculptor based in Riga, Latvia.
In 2013 recieved Master’s degree in Art Academy of Latvia . Received a European Target Scholarship during Master’s studies.
Participated in residencies, created exhibitions with Agita Marackovska. 2018 – in Serlachius residency in Mänttä and Drake Arts Center artist rezidency in Kokkola, 2016 – RaumArs a.i.r., Rauma, Finland. 2017 in 1st International Sculpture Festival I’billin, Israel. Has repeatedly collaborated with Artists Association T.E.H.D.A.S ry in Pori, Finland.
In 2019 solo project “Te”, 2016 “Pērtiķis”, 2015 “Disident” exhibition, 2014 solo exhibition “HERE”, Riga.
In 2013 Andris received a KulturKontakt Nord scholarship for SIM art residence in Reykjavik, Iceland. In 2012 he was awarded with Brederlo – von Sengbusch Art Award. In 2010 studied at Porto Belles Artes Academy in Portugal as Lifelong Learning Program Erasmus student.
Since 2007, he has been participating in exhibitions, symposiums, residences both in Latvia and
abroad.

Andris Marackovskis works in different media – sculpture, video, sound, water, light. Has expierience in working with most of materials used in sculpture – concrete, stone, metal, wood, silicone, styrofoam etc. Themes are often coming from his own experience and inner thoughts, but they are also social and critical that reflects nowadays problems and people.


Mukana Betonikesä projektissa myös:

Graffittitaiteilija: Saey 


Jenni Uusitalon ja Kulttuuripaja Lumon teos ”Jäljet”.

Kuvataiteilija Jenni Uusitalo toteutti yhdessä Kulttuuripaja Lumon nuorten aikuisten kanssa teoksen Betonikesä-näyttelyyn. Teos kantaa nimeä ”Jäljet” ja se löytyy metsästä, mökin ja bussipysäkin läheisyydestä. Teoksen toteutuksessa oli aktiivisesti mukana kahdeksan Lumon osallistujaa. Jäljet voi löytää maasta, metsäpolulta. Tarkemmin tutkittaessa myös jäljistä voi löytää jälkiä. Kokonaisuus johdattaa teoksen luota toiselle. Teos on osa Uusitalon soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntijan erikoistumisopintoja Taideyliopistossa, Helsingissä. Kulttuuripaja Lumo tarjoaa 18-35 –vuotiaille luovaa ryhmätoimintaa, kavereita ja tukea mielenterveyteen. Toiminnassa osallistujat voivat osallistua erilaisiin pajoihin, mm. taide-, käsityö-, peli- ja bändipajoihin. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja se antaa mahdollisuuden toteuttaa itseään omien kiinnostuksen kohteiden, taitojen ja voimavarojen puitteissa.