T.E.H.D.A.S. Fast Show

T.E.H.D.A.S. Fast Show

T.E.H.D.A.S. Fast Show Väinölän radioasemalla, Radioasemantie 1, Pori

Jussi Matilainen, 30.4. – 4.5.2021

Julia Kovacs Haavisto, 5.5. – 11.5.2021

Iida Nikitin, 12.5. – 16.5.2021

Porissa aloittaa uusi galleria! T.E.H.D.A.S. ry käynnistää Radioaseman länsipäätyyn laajentuneissa tiloissa uuden näyttelykonseptin. Fast Show on ammattitaiteilijoiden työskentelyä tukeva testigalleria. Gallerianäyttelyn järjestäminen edellyttää yleensä pitkäjänteisyyttä ja taloudellisen riskin ottamista taiteilijalta. T.E.H.D.A.S. tarjoaa Radioaseman laajentuneissa tiloissa mahdollisuuden joustavaan, omatoimiseen, matalan kynnyksen näyttelytoimintaan nopealla aikataululla. Näyttely auki joka päivä klo 12 – 18.
Ensimmäinen kolmen näyttelyn sarja avautuu yleisölle vappuaattona.


Lisätietoja:
www.tehdasry.fi
thedadanalle@gmail.com
Jussi Matilainen 0407986148


Jussi Matilainen: Auto-generated Anomaly

Monikanavainen videoinstallaatio hyödyntää Google Earth 3d-näkymiä. Videokaappauksissa kamera-ajot läpäisevät rakennuksia Las Vegasissa. Välillä kuvissa vilahtaa Eifell-torni tai suuri pyramidi, ihmisiä ei näy missään ja autot ovat osittain sulaneet kiinni asfalttiin. Ollaan läpikotaisin keinotekoisessa maailmassa. Digitaalinen arkkitehtuuri hajoaa vääristyneiksi muodoiksi. Rakennusmassat paljastavat sisältään outoja tiloja, huoneita joiden merkiitys jää avoimeksi.
Hyvään vauhtiin päässyt työskentelyni hakee vielä lopullista muotoaan. Videokokeilujen taustalla tunnelmaa luo Pasi Salmen äänimaisema.


Witnessing the seasonal changes with my body- Juliak 2021, Finland

Connecting with nature by entering, submerging, and feeling the natural textures and temperatures of Varvourinjuopa, river branch, touching and surrounding all my body.
In this search of being part of my surrounding fellow nature, and feeling deeply its presence and its changes, I found there is a shock factor.
Every morning I leave my comfort zone and submerge in a new habitat for me. It is colder, less comfortable, highly aesthetic, and enriching.
I am interested in the way my body reacts to these changes and how my breathing works on different days since breathing has become even more relevant for me this last year.
First, we are faced with the shock, so we breathe all we can, we over ventilate, we react. then we understand that our surroundings don’t gonna change now, so we relax, submerge and stop breathing for moments. We come back to the surface since our body begs us for air, we breathe in and out and we realize that we found some comfort in our surroundings and situation. When the body starts to shake we leave and try to warm up to a different surrounding.
Repeat…

Julia Kovács Haavisto
https://www.facebook.com/juliakperformanceart/
https://www.instagram.com/juliak._/

Iida Nikitin: Fast nature – nopea luonto (Musta joutsen)

Nopea liike, muutos luonnossa, meissä.

 Lammen pinta väreilee, kuva on osittain epätarkka. Kaipuu retkelle luontoon, raikas ilma ja sisäänhengittämisen pelko. Maisemassa tuntuu outo energia, jokin näkymätön voima. 

Musta joutsen esiintyy eri paikoissa ja eri vuodenaikoina. Se voi olla tunnelmana aistittava, joskus hahmotettava olento ja silti muuntuvainen: se voi ottaa valtaansa kenet tahansa. Sillä on oma olemus, kuitenkin se voi toimia kuin loinen. Soluttautumalla eri ympäristöihin se on näkyvä ollessaan piilossa, tapahtumien keskellä ja aina syrjässä.

Musta joutsen -termillä voidaan tarkoittaa riskien hallintaan liittyen tuntematonta tuntematonta taitunnettua tuntematonta. Se on uskomaton, yllättävä uhka tai erittäin epätodennäköinen tapahtuma, odottamaton ja tuntematon ilmiö jolla ajatellaan olevan massiivisen kielteiset vaikutukset. Toisaalta se voi olla tunnettu mutta jonka valtavaan vaikutukseen ei oltu valmistauduttu. Koronapandemiaa voi näin ollen kutsua vaikutuksiltaan mustaksi joutseneksi.

Maalausprosessi on kesken. 

iidanikitin.com

Follow by Email
YouTube
Instagram