Vanhojen autojen harrastajat joutuvat muuttamaan pois vanhalta radioasemalta

Vanhojen autojen harrastajat joutuvat muuttamaan pois vanhalta radioasemalta

Päivitetty 2.7.2020 – YLE

Alkuperäinen teksti: https://yle.fi/uutiset/3-11429285?fbclid=IwAR2RI5PuYqetpOqZwPf1aWg2YJ53-R1-ftdKXkMd16vIsc7OOc0AQZf6Mpo

Satakunnan Mobilistit ry. joutuu etsimään uudet toimitilat. Porin kaupunki on irtisanonut mobilistit vanhalta lyhytaaltoasemalta Porin Väinölästä.

Kaupunki kertoi mobilisteille irtisanomisesta jo keväällä.

– Silloin asia tuli täytenä yllätyksenä, sanoo Satakunnan Mobilistit ry:n johtokunnan puheenjohtaja Jukka Suni.

Sunin mukaan yhdistys ei kuitenkaan saanut keväällä kirjallista irtisanomisilmoitusta. Sellainen tuli sähköpostilla vasta kesäkuun viimeisenä päivänä.

Tilat kulttuurikäyttöön

Ylen tietojen mukaan Porin kaupunki haluaa vanhan lyhytaaltoaseman tilat kulttuurikäyttöön. Sinne suunnitellaan muun muassa radioasemasta kertovaa näyttelyä jo Porin päiväksi syyskuun lopulla.

Toisena vuokralaisena tiloissa on ollut jo pitkään T.E.H.D.A.S. Se on rakentanut alueen ympäristöön muun muassa Veistospuiston, jota se kehittää edelleen.

Asiaan liittyy myös valtakunnallinen lähiöhanke, johon on valittu Porista kolme kaupunginosaa. Ympäristöministeriön vetämään ohjelmaan pääsivät mukaan Pihlavan lähiöhanke sekä Sampolan ja Väinölän yhteinen Itä-Porin lähiöhanke.

Lähiöohjelman tarkoituksena on tukea lähiöiden kehittämistä ja tuottaa tietoa niiden kehittämisen tueksi.

Uudet tilat haussa

Satakunnan Mobilisteilla on vanhalla radioasemalla autoja sekä niiden varaosia. Yhdistyksellä on myös toiset tilat Porin Noormarkussa. Siellä se pitää muun muassa kokouksiaan.

– Säilytystilaa Noormarkussa ei ole kuitenkaan tarpeeksi, Jukka Suni sanoo.

Yhdistyksellä on puolen vuoden irtisanomisaika ja se päättyy vuoden lopussa.

Jukka Suni toivoo, että Satakunnan Mobilistit ry. löytäisi jostain korvaavat tilat. Viime päivinä asiasta on ollut alustavaa puhetta myös Porin kaupungin kanssa.

– Katsotaan nyt miten tämä etenee, Jukka Suni sanoo.

Follow by Email
YouTube
Instagram