(below in english)

Performanssifestivaalit Perf ja Immaterial sulautuvat toisiinsa syyskuun vaihteen viikonlopputapahtumassa perjantaina päivän (kaupungilla) ja illan (Bar Jussikka) aikana Porissa ja lauantaina Kokemäen Korkeaojan kylässä alkaen klo 14 myöhään asti.

Paikkasidonnaisuus kaupunkitilassa ja maaseudulla teosten lähtökohtana rakentaa pohjan festivaalin taiteelle. Teokset ja tekijät ovat laaja joukko kuvataiteen, esittävien taiteiden, performanssitaiteen ja mediataiteen osaajia. Sisällöt liikkuvat mm. intuitiivisen taiteen, kylähullu-työpajan, shamanismin ja politiikan reunamilla. Luvassa on mielenkiintoinen kokonaisuus esityksiä eri puolilta ajattelua.

 

Porin osuuden aloittaa jo torstaina 31.8. klo 19-23 

Pre-PerfImmaterial iltama: The beginning Radioasemalla, Radioasemantie 1, 28330 Pori.

Illan ohjelmassa kokeellista äänitaidetta/noisea. Artisteina mm. Usko & Urheilu, Turku,
Hippycrack, Pori,
..dno< sound theater, Pietari/Melbourne.

Jaana Pirskasen a.k.a Theodora Rex:n kylähullu-työpaja klo 14-17 aloittaa Korkeaojan osuuden lauantaina. Mukaan työpajaan voi ilmoittautua sähköpostilla: aapo.korkeaoja ät gmail.com . Työpajassa muuntaudutaan juuri siksi kylähulluksi, joka itse olemmme aina olleet..

Ilmainen bussikuljetus Porin linja-autoasemalta, laituri 9, Korkeaojalle lähtee lauantaina klo 15, lähtö takaisin klo 23. Mukaan mahtuu ensimmäiset 50 henkilöä. Korkeaojalle voit myös saapua omalla autolla, osoite Kullaantie 739, Kokemäki.

Tapahtumien takana ovat taiteilijayhdistykset T.E.H.D.A.S. ry, Kukoko-Kulttuurikollektiivi Korkeaoja / Kukokotuki ry ja Nyte ry.

 

PORI PERJANTAI 1.9.2017

ANTTI AHONEN
City-käytävä, Valtakatu 3
klo 15
https://www.anttia.net/

PORIN KULTTUURISÄÄTÖ
Kaupunkitilassa Porin keskustassa
klo 17-20
http://porinkulttuurisaato.org/

TANELI VIITAHUHTA
Bar Jussikka, Yrjönkatu 10
klo 20.30
https://soundcloud.com/taneliviitahuhta/

 

KORKEAOJA LAUANTAI 2.9.2017, Kullaantie 739, Kokemäki

JAANA PIRSKANEN / KYLÄHULLU-TYÖPAJA
Klo 14-17
Dragtaiteilija
https://theodorarex.com/

Klo 17

DIANA SORIA HERNÁNDEZ Performanssi- ja kuvataiteilija http://dianasoria.net/

PIA LINDMAN professori, performanssi- ja kuvataiteilija http://www.pialindman.com/

COMPOSE WITH ME -työryhmä:
MiinaMaria Aalto-Setälä, suomalainen tanssija, yhteisötaiteilija, ElinMaria Andersson, ruotsalainen tanssi- ja yhteisötaiteilijä, Erendira Lohikoski, meksikolais-suomalainen tanssija, näyttelijä, Marcel Mukdad, syyrialais-ruotsalainen muusikko, Gabriel Sydänvirta, suomalainen tanssiva nomadi, matkaava taiteilija

Tapahtumat ovat ilmaisia. Tervetuloa!

 

In English

PerfImmaterial-happening in Pori and Korkeaoja 1.-2.9.2017

Performance festivals Perf and Immaterial have merged into each other. In the turn of September the PerfImmaterial-festival takes place in cityscape of Pori 1st september (during the day at town and evening at Bar Jussikka) and countryside village of Korkeaoja from 2 pm until late on 2nd September.

Site-specific artworks, both in rural and urban sites range from intuitive expression to angry political statements, village idiots, physical improvisation to visual aesthetics. It’s going to be an interesting 2-days with a variety of art.

The event is produced by T.E.H.D.A.S., Culture Collective Korkeaoja (Kukoko) and Nyte ry, which all are Satakunta based artist groups.

Free entrance and free bus transport from Pori to Korkeaoja on Saturday leaving from Pori Bus station, platform 9, at 3pm. Returning to Pori the bus leaves at 11pm. The first 50 persons can join. You can also come by car, address is Kullaantie 739, Kokemäki.

See the the text in Finnish regarding artists in Pori the 1st Sept. and in Korkeaoja the 2nd September 2017.

 

Esittely:

ANTTI AHONEN / PORI PERJANTAI 1.9.2017, City-käytävä, Valtakatu 3 klo 15

Antti Ahonen vaeltaa taiteen kentällä erilaisten projektien ja menetelmien välillä. Kokeellisen elektroniikan seurassa hän on toiminut taiteellisena vastaavana vuodesta 2002, osallistunut erilaisten performance-ryhmien toimintaan (esim. Olemisen Vartijat, ALP) ja toteuttanut erilaisia sooloprojekteja.

Valokuvaajana hän on dokumentoinut laajasti 2000-luvun alun elävää taidetta.

Hänen työskentelylleen on ominaista ambivalentti pyrkymys samanaikaisesti päinvastaisiin ääripäihin: ylevään ja arkiseen, hauskaan ja vakavaan, kovaan ja pehmeään sekä älylliseen ja typerään.

Tavoitteena hänellä on taiteen ja elämän välisten raja-aitojen jälleenrakentaminen vääriin paikkoihin.

Tämänkertainen esitys tutkii kysymyksiä modernista ihmisestä, lähihistorian ymmärtämisestä ja ihmisestä aikakauteenheitettynä olentona.

Kuva: Antti Ahonen

Henkilön T.E.H.D.A.S. kuva.

PORIN KULTTUURISÄÄTÖ / PORI PERJANTAI 1.9.2017, Kaupunkitilassa Porin keskustassa klo 17-20

Porin kulttuurisäätö on läsnä

Porin kulttuurisäätö on tavattavissa ja valmiina kohtaamaan kysymyksiä, ajatuksia ja toiveita koskien taidetta ja yhteiskuntaa.

Porin kulttuurisäätö on taiteilija-kuraattorikollektiivi, joka on toiminut vuodesta 2013 lähtien. Kollektiivi järjestää taidemaailman ja yhteiskunnan rakenteita tutkivia ja purkavia tapahtumia. Ne tarkastelevat taiteen esittämisen tapoja suhteessa tilaan ja tilanteisiin.

Kuva: Vappu Jalonen

Henkilön T.E.H.D.A.S. kuva.

TANELI VIITAHUHTA / PORI PERJANTAI 1.9.2017, Bar Jussikan yläkerta klo 20.30

Taneli Viitahuhta on helsinkiläinen muusikko ja kirjoittaja, joka tunnetaan vapaan musiikin soittajana ja saksofoni-improvisoijana mm. Horst Quartetin riveissä. Viime aikoina hän on alkanut hyödyntää soitossaan myös väärin kytkettyä ja manipuloitua elektroniikkaa sekä nauhoja. Porissa Viitahuhta esittää paikkasidonnaisen ääniteoksen, jossa Sampo-Rosenlewin tehtaalla tehdyt kenttänauhotukset muodostavat taustan esitykselle. Se lähestyy porilaisen tuotantolaitoksen ja Adolphe Saxin kehittämän soittimen jakaman 150-vuotisen historian kautta sitä kerroksellista ajallista kudelmaa, johon teollinen työ, musiikki ja kaupunkielämän äänet ovat kietoutuneet. Tämä historia on punos, jota esitys kutsuu ajattelemaan erityisesti tässä hetkessä, kun tuotantorakenteen muutoksen myötä työväen elämä on jälleen äänenmurroksen kohdalla.

Henkilön T.E.H.D.A.S. kuva.

Kylähullu-työpaja Theodora REX:n seurassa Korkeaojalla 2.9.2017

Jaana Pirskanen on Helsingissä asuva savolainen taitelija. Hän on noin 15 vuoden ajan käsitellyt töissään maskuliinisuutta, feminiinisyyttä, sukupuolittuneita normeja, kulttuurin kehoja muovaavaa voimaa, kauneusihanteita sekä monimuotoista seksuaalisuutta ja sukupuolisuutta performanssin, videon, burleskin ja dragtaiteen keinoin.

Pirskanen esiintyy aktiivisesti ja kansainvälisesti hahmoillaan Theodora Rex, Rhea
Gone ja Magnus Love, ja opettaa drag- ja burleskityöpajoja niin taidetapahtumissa kuin polttareissakin.

Pirskanen ei tee eroa korkea- ja populaarikulttuurin välille, sillä hänen mielestään kaikessa esiintymisessä on kyse kommunikaatiosta yleisön kanssa. Teatraalisuus ja huumori ovat hyviä keinoja käsitellä herkkiä asioita ja kietovat työhön useita merkityskerroksia.

Pirskanen työskentelee myös psykologina ja on saanut koulutuksensa nykytanssin (tanssitaiteen kandidaatti, Middlesex University Lontoo 2003), filosofian (filosofian maisteri, Tampereen yliopisto 2005) psykologian (psykologian maisteri, Helsingin yliopisto 2015) ja sukupuolentutkimuksen (jatko-opinnot Jyväskylän yliopiston ja Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen laitoksilla 2005-2008) aloilta.

Kuvat: Heidi Sandborg, Jukka Alasaari

Henkilön Kulttuurikollektiivi Korkeaoja kuva.Henkilön Kulttuurikollektiivi Korkeaoja kuva.

DIANA SORIA HÉRNANDEZ / KORKEAOJA LAUANTAI 2.9.2017

“Äitini sanoo, että ainoa asia, mistä elämässä voi olla varma, on kuoleminen. Tämä performanssi
on kunnianosoitus jatkuvalle sykkeelle, joka muistuttaa meitä siitä, että olemme elossa”.

Diana Soria Hernández (s. 1983) on meksikolaistaustainen graafikko ja performanssitaiteilija, joka työssään tutkii visuaalisia ja kehollisia kieliä. Hän on valmistunut taiteilijaksi
opiskeltuaan Meksikossa La Esmeralda’ssa ja Suomessa Taideyliopistossa. Hernández on monialainen taiteilija, jonka töitä on ollut esillä kansainvälisissä näyttelyissä Euroopassa,
Aasiassa ja latinalaisessa amerikassa.

Photo: Stu Allisop

Henkilön Kulttuurikollektiivi Korkeaoja kuva.

PIA LINDMAN / KORKEAOJA LAUANTAI 2.9.2017

Aalto Yliopiston ympäristötaiteen professorina työskentelevä Pia Lindman on yksi monipuolisimmista kansainvälisistä taiteilijoistamme. Työskenneltyään vuosikymmenen ajan New Yorkissa, professorina Yalen yliopistossa ja fellowship-tutkijana M.I.T.:ssa Lindman on palannut Suomeen mm. rakentamaan Fagervikin ekokylää, jossa hän asuu. Vuosien tutkimus kehon ja sen kulttuurisen paikan löytämisessä on ajanut Lindmania kohti parantamisen, taiteen ja luovuuden fissiota, joka liikkuu inhimillisen ruumiin yli kohti elämän moninaisia valtakuntia.

Lindmanin viimeisin projekti, “Nose Ears Eyes”, on 32. Sao Paulon biennalen kutsuteos. Hänen työnsä liikkuvat kuvataiteen eri aloilla, mm. performanssin, maataiteen, kuvanveiston ja mediataiteen piirissä. Korkeaojalle Lindman rakentaa installaation, jossa Sudenlinnan voima projisoidaan yleisölle avoimeen savikylpyyn. Tervetuloa kylpemään!


COMPOSE WITH ME / KORKEAOJA LAUANTAI 2.9.2017

Saanko kävellä kanssasi hetken?

Taiteilijaryhmä:

MiinaMaria Aalto-Setälä, suomalainen tanssija, yhteisötaiteilija, ElinMaria Andersson, ruotsalainen tanssi- ja yhteisötaiteilijä, Erendira Lohikoski, meksikolais-suomalainen tanssija, näyttelijä, Marcel Mukdad, syyrialais-ruotsalainen muusikko, Gabriel Sydänvirta, suomalainen tanssiva nomadi, matkaava taiteilija

Compose with me on esityshetkessä sävelletty, paikkasidonnainen, katsojat säveltämiseen mukaan kutsuva viiden kansainvälisen taiteilijan tanssi-improvisaatioteos. Poikkitaiteellisen työryhmän taiteilijoiden erilaiset kulttuuritaustat ryydittävät improvisoidun teoksen kielen rikkaaksi dialogiksi yleisön kanssa.

Compose with me vie tanssia sinne, missä sitä ei tavallisesti nähdä: maaseudulle, vastaanottokeskuksiin, vanhainkoteihin ja julkisiin kaupunkitiloihin. Teos osallistaa yleisöä ja luo kohdatuksi ja nähdyksi tulemisen, tasavertaisuuden ja intuitiivisen, sanattoman vuorovaikutuksen mahdollisuuksia niin eri kulttuuritaustasta tulevien, eri-ikäisten kuin erilaisten kehojenkin välille.

Henkilön T.E.H.D.A.S. kuva.
Please follow and like us: