Se mökki on sellainen ihan pieni ja harmaa, siitä ei koskaan voisi uskoa, et se on jonkun koti. Siinä pihassa on kans pari sellaista vielä pienempää mökkiä, toinen on ainakin ulkovessa. Mummo jaksaa vielä jotenkin pitää sen mökin pihasta huolta, en kyllä tajua miten, kuin se on niin vanha. Siellä on aina ollut jotain kukkapenkkejä ja marjapensaita ja sen sellaista. Mut nyt kun mä tulin siihen pihaan niin näytti, et kaikki ei olisi ihan kunnossa.

Siinä seinustalla oli jotain taimia, mutta osa niistä oli tallottu ja variksenpelätin oli kumollaan maassa. Nyt mä aloin olla ihan tosissani huolissaan, tai peloissani. Mä otin mun puhelimen, et mä voisin soittaa jollekkin, mutta en mä oikeen edes tiennyt kenelle. Ovi oli kans raollaan ja mun sydän hakkasi ihan hulluna kun kurkistin siitä sisään. Aluksi mä en tietysti nähnyt mitään kun siellä oli niin hämärä ja mä vaan tärisin siinä ovella. Sitten mä kysyin, et onko se siellä ja vielä varmuuden vuoksi koputin ovenkarmiin. Ja mä en vieläkään nähnyt mitään ja tuntui et se kesti ihan tolkuttoman kauan, et ei kuulunut mitään vastausta. Sitten sieltä sen huoneen nurkasta, siinä mökissä on oikeastaan vaan se yksi huone, niin sieltä nurkasta kuului jotain rahinaa ja sellainen pitkä pihisevä huokaus. Ja sitten taas kesti, mutta lopulta se vastasi: ”Sinäkö se olet Hilkka, tule tähän likemmäksi mummia.”

 

Please follow and like us: