Taavintulet V

 

Tulitaidetapahtumassa Kirjurinluodon uimarannalla sytytettiin jälleen useita tuliveistoksia valaisemaan pimenevää syysiltaa.Yleisöä pyydetiin seuraamaan tapahtumaa joen toiselta puolelta Etelärannasta, joka suljetiin liikenteeltä Teatterikadun ja Hallituskadun väliseltä osuudelta klo 19.00 – 21.00. Musiikista vastasi Sigi Tolo – yhtye, joka esiintyi kirjurinluodon uimarannalla. Tulikollektiivi Flamman tulishow aloitti tapahtuman Etelärannassa.

T.E.H.D.A.S. ry:n lisäksi tapahtumassa oli myös mukana muita porilaisia toimijoita, kouluryhmiä ja kulttuurialan yhdistyksiä, jotka rakensivat oman veistoksensa Kirjurinluodon uimarannalle.Tämän vuoden teemana oli Kekrijuhlat, joka on suomalainen vastine halloween-juhlalle.

T.E.H.D.A.S ry:n tuliveistos oli kekri-teemaan liittyvä 6 metrinen naamio, johon käytettiin joitain liikuvia elementtejä. Tuliveistoksen tavoitteena oli hallita palamisprosessia eli tulen etenemisen suuntaa ja nopeutta.Yleisesti veistosten materiaaleina käytetiin erivahvuista puutavaraa, rautalankaa, olkea ja kangasta. Tarkoituksena, että lopulta koko veistos palaa pois ja jokirannan hiekalle jää vain hieman nokea ja tuhkaa, jonka kevättulva vie mennessään.

Taavin Tulet 2012-tapahtumassa tuliveistoksensa asettivat esille Porin taidekoulu, Lyseon koulu, T.E.H.D.A.S. ry, Porin Taiteilijaseura, Porin Nuokkari, Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto yhdessä Länsi-Porin lukion kanssa sekä Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry. Tapahtuman videotaltioinnista vastaavista Porin Videotuki yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa sekä Satakunnan Elävän Kuvan Keskus.

Enter Gallery here!

Follow by Email
YouTube
Instagram